Nieuws

FortaRock keert niet terug in Nijmegen, fans teleurgesteld

Het heavymetalfestival FortaRock keert volgend jaar niet meer terug in Nijmegen. Na tien edities heeft de organisatie besloten het evenement niet meer te organiseren. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Het heavymetalfestival FortaRock keert volgend jaar niet meer terug in Nijmegen. Na tien edities heeft de organisatie besloten het evenement niet meer te organiseren.
'Met pijn in ons hart' is de beslissing woensdag bekendgemaakt', schrijft de organisatie op Facebook. 'Dit is zeker geen makkelijke beslissing geweest, maar na tien geweldige edities hebben we alles bereikt wat we voor ogen hadden met dit festival.'
Het festival werd sinds de zomer van 2009 jaarlijks georganiseerd in het Goffertpark, al werd in 2017 al eens een editie overgeslagen. De afgelopen editie werd het festival op zondagavond wat eerder gestopt door noodweer.

Teleurgestelde reacties

FortaRock stopt er naar eigen zeggen mee vanwege stevige concurrentie, stijgende gages voor artiesten en strengere regelgeving. Dat maakt het 'steeds moeilijker om een festival te organiseren zoals wij dat voor ogen hebben', klinkt het.
Veel fans reageren teleurgesteld op het stoppen van FortaRock. 'Ik hoop echt van harte dat jullie een keer in de toekomst nog een doorstart maken', zegt iemand. De organisatie van het heavymetalfestival zegt nog wel kansen te zien in dit genre en met nieuwe projecten bezig te zijn.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!