Nieuws

Sloop voor lege chalets op camping Maaszicht in Kerkdriel

Restanten van een geruimde chalet op camping Maaszicht
Na de branden op probleemcamping Maaszicht in Kerkdriel heeft burgemeester Henny van Kooten in samenspraak met nieuwe eigenaar EuroParcs besloten de sloop van chalets versneld door te zetten. Volgens de gemeente is de veiligheid op de camping in het geding. © Omroep Gelderland
KERKDRIEL - Na de branden op probleemcamping Maaszicht in Kerkdriel heeft burgemeester Henny van Kooten in samenspraak met nieuwe eigenaar EuroParcs besloten de sloop van chalets versneld door te zetten. Volgens de gemeente is de veiligheid op de camping in het geding.
Het gaat om leegstaande caravans van mensen die al vertrokken zijn. Volgens de burgemeester zijn deze chalets brandgevaarlijk. Sinds de overname door EuroParcs in juni is de gemeente geen eigenaar meer van de grond. Maar nu de veiligheid op de camping in het geding is zijn zij weer in beeld op de camping.
Bekijk de reportage (de tekst gaat verder onder de video):
Burgemeester geeft campingeigenaar opdracht lege chalets te ruimen op probleemcamping

Schoon schip maken

De nieuwe eigenaar wil schoon schip maken. Voor de zomer gaven zij daarom aan korte metten te willen maken met de problemen op de camping. Voor het eind van het jaar moeten alle recreanten vertrokken zijn.
Daarna is het plan om ook de chalets van arbeidsmigranten en bewoners te ruimen. De gemeente zegt al langer in gesprek te zijn met hulpverleningsinstanties om woonruimte voor deze mensen te vinden. Hoe lang het ruimen van de camping gaat duren is nog maar de vraag.