Nieuws

Rijkswaterstaat stelt betwiste bomenkap A28 uit

Rijkswaterstaat stelt de bomenkap langs de snelweg A28 voorlopig uit. De bomenkap zou vrijdag beginnen, maar is nu zeker met twee weken uitgesteld vanwege de complexiteit. © Google Maps
OLDEBROEK - Rijkswaterstaat stelt de bomenkap langs de snelweg A28 voorlopig uit. De bomenkap zou vrijdag beginnen, maar is nu zeker met twee weken uitgesteld vanwege de complexiteit.
Dat schrijft de provincie Gelderland na overleg. 'De vraagstukken zijn toch nog complexer dan aanvankelijk gedacht', schrijft het provinciebestuur. Eerder liet gedeputeerde Christianne van der Wal al weten dat de planning om vrijdag te beginnen krap was omdat er nog veel onduidelijk was.

Brand- en verkeersveiligheid

Rondom de bomenkap is veel te doen. Rijkswaterstaat wil bij de snelweg langs Oldebroek, Nunspeet, Harderwijk en Elburg bomen kappen voor de brand- en verkeersveiligheid. De plannen zorgden voor kritiek van die gemeenten.
Ook bij de provinciale partijen zijn er vragen over de bomenkap. Vooral de hoeveelheid is een pijnpunt. Rijkswaterstaat wil voor de brandveiligheid over een lengte van 30 kilometer een strook van 80 meter kappen, terwijl dat volgens veel provinciale partijen niet nodig is.
Om de ongeruste gemeenten tegemoet te komen beloofde Rijkswaterstaat al wel om voor de gekapte bomen nieuwe bomen te planten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!