Nieuws

Aanhouding en 96 'nieuwe' Arnhemmers bij campingcontrole

Een aanhouding, vijf auto's die niet bij de belasting stonden ingeschreven, inbeslagname van twee auto's en vier openstaande boetes betaald. Maar ook: 96 niet eerder ingeschreven inwoners van Arnhem. Dat is dinsdag de opbrengst van een grote gemeentelijk controle op Oostappen Vakantiepark Arnhem. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Een aanhouding, vijf auto's die niet bij de belasting stonden ingeschreven, inbeslagname van twee auto's en vier openstaande boetes betaald. Maar ook: 96 niet eerder ingeschreven inwoners van Arnhem. Dat is dinsdag de opbrengst van een grote gemeentelijk controle op Oostappen Vakantiepark Arnhem.
De controle op het park in de bossen bij Schaarsbergen was volgens de gemeente nodig om een beeld te krijgen van wie er allemaal op de camping verblijven en onder welke omstandigheden. Dat leidde tot de inschrijving van 96 'nieuwe' Arnhemmers, aldus de gemeente. Deze mensen bleken het grootste deel van hun tijd op de Arnhemse camping te wonen, maar stonden niet bij de gemeente ingeschreven. Dit is ter plaatse direct geregeld. 
Waarvoor de aanhouding was, is niet duidelijk. Het was iemand die bij de politie stond gesignaleerd en op de camping werd aangetroffen, zegt een gemeentewoordvoerder.

Probleemcamping

Oostappen Vakantiepark Arnhem staat bekend als een probleemcamping. De bevindingen van de controle worden geïnventariseerd en de gemeente wil, mede op basis daarvan, voor het einde van het jaar een goed inzicht hebben in de situatie en de problematiek die er speelt. Vervolgens komt het gemeentebestuur met een plan van aanpak.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!