Nieuws

Uitglijder! Minister beantwoordt vragen over 'liegverkeer' Lelystad

Tegenstander van vliegveld Lelystad gebruiken regelmatig termen als 'liegveld' en 'liegverkeer'. Het was vast niet de bedoeling, maar toch nam de rijksoverheid de term 'liegverkeer' maandag over in de beantwoording van Kamervragen. Inmiddels is die uitglijder hersteld.
VAASSEN - Tegenstander van vliegveld Lelystad gebruiken regelmatig termen als 'liegveld' en 'liegverkeer'. Het was vast niet de bedoeling, maar toch nam de rijksoverheid de term 'liegverkeer' maandag over in de beantwoording van Kamervragen. Inmiddels is die uitglijder hersteld.
'Beantwoording Kamervragen over veranderingen liegverkeer Lelystad Airport.' Dat stond er tot tweemaal toe in antwoorden van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat op vragen van het VVD-Kamerlid Remco Dijkstra uit Lienden. Inmiddels zijn de teksten gewijzigd.

Vliegveld vanaf april 2020 klaar voor gebruik

In de brief beantwoordt minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat vragen over de ontwikkelingen op het vliegveld. 
Vanaf volgende week leiden luchtverkeersleiders het huidige vliegtuigverkeer over de aangewezen vliegroutes. Volgens minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat kan op die manier ervaring worden opgedaan in de nieuwe procedures en werkwijzes. Daardoor kan het vliegveld ná april 2020 op ieder politiek gewenst moment open gaan, schrijft ze. 
De brief noemt geen datum van opening. Op dit moment spelen er nog verschillende grote zaken voordat het vliegveld daadwerkelijk opent. De Tweede Kamer moet nog praten over de maatregel die vliegverkeer van Schiphol naar Lelystad moet verplaatsen. Daarnaast is het vliegveld een van de projecten die hinder ondervinden van het getouwtrek rond stikstof.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!