Nieuws

Doetinchem gaat verduurzaming stimuleren

Doetinchem wil kleine en micro-ondernemingen stimuleren om te verduurzamen. De gemeente hoopt het voor kleine bedrijven aantrekkelijker te maken om duurzaam te investeren in hun bedrijfsgebouwen door een stimuleringslening beschikbaar te stellen. © REGIO8
DOETINCHEM - Doetinchem wil kleine en micro-ondernemingen stimuleren om te verduurzamen. De gemeente hoopt het voor kleine bedrijven aantrekkelijker te maken om duurzaam te investeren in hun bedrijfsgebouwen door een stimuleringslening beschikbaar te stellen.
'Kleine ondernemingen hebben meestal niet veel financiële reserve om te verduurzamen, maar willen wel graag wat doen', zegt wethouder Frans Langeveld. 'Een gunstige leenfaciliteit kan een oplossing zijn om toch te verduurzamen', aldus Langeveld. Deze duurzame investeringen moeten onder meer bijdragen aan de ambitie om de Achterhoek in 2030 energieneutraal te krijgen.
De stimuleringslening is vanaf eind 2019 beschikbaar en volgt in aansluiting op het project Doetinchem Onderneemt Duurzaam. De looptijd van de lening is vijftien jaar voor een leenbedrag van minimaal 5000 euro tot maximaal 50.000 euro.