Nieuws

Rapper Snelle wint award en mag Nederland vertegenwoordigen: 'De kers op de taart'

AMSTERDAM - Rapper Snelle is de winnaar geworden van de MTV EMA Best Dutch Act. Dat betekent dat hij zondag Nederland vertegenwoordigt op de internationale EMA's in het Spaanse Sevilla. De prijswinnaar werd maandag bekendgemaakt op een zogeheten Pre Party van die MTV Europe Music Awards in Amsterdam.
De rapper, geboren in Gorssel, had concurrentie van onder meer Nielson en Josylvio. Hij zag de winst naar eigen zeggen niet aankomen. 'En ik sta hier ook een klein beetje met een bek vol tanden. Het was een waanzinnig jaar geweest en dit is de kers op de taart.'
Rapper Snelle scoorde dit jaar een nummer 1-hit met Reünie. Zijn album 'Vierentwintig' behaalde binnen 24 uur een gouden plaat.
Rapper Snelle maakt ook kans op de titel Best Worldwide Act. Die prijs wordt zondag tijdens de show in Spanje uitgereikt. Muziekfans bepalen de winnaars door voorafgaand aan de show op hun favoriete artiesten te stemmen.
Tijdens de Pre Party traden meerdere artiesten op, zoals DJ Quincy Kluivert, Johnny 500 en Emma Heesters. Snelle is de opvolger Jack $hirak, die vorig jaar de titel EMA Best Dutch Act in de wacht sleepte.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!