Nieuws

Nijmeegs naaiatelier Mode met een Missie trekt in bij kringloopwinkel 't Goed

Koningin Máxima bezocht in 2010 de Amsterdamse vestiging van Mode met een Missie. Bron: ANP
Ook al zitten ze er al een paar maanden, Vanavond is het feest voor Mode met een Missie. De vestiging in Nijmegen, waar psychiatrische cliënten van het RIBW hun eigen modecollectie naaien, verhuisde naar de kringloopwinkel 't Goed en vandaag is de officiële opening.
NIJMEGEN - Ook al zitten ze er al een paar maanden, Vanavond is het feest voor Mode met een Missie. De vestiging in Nijmegen, waar psychiatrische cliënten van het RIBW hun eigen modecollectie naaien, verhuisde naar de kringloopwinkel 't Goed en vandaag is de officiële opening.
Het naaiatelier van Mode met een Missie is bedoeld voor mensen met een ernstige psychiatrische aandoening, die hun modecollectie verkopen in een winkel in Arnhem. De Nijmeegse vestiging verhuisde van de Graafseweg naar de Industrieweg waar ze intrekt bij kringloopwinkel 't Goed.
'Daar hebben onze cliënten dan niet alleen meer contact met de maatschappij, omdat mensen er bijvoorbeeld kleding ter reparatie kunnen inleveren, maar onze mensen kunnen ook doorstromen naar de winkel als het goed gaat', vertelt Ester Funneman, manager Participatie en Werk van het RIBW.
De officiële opening bestaat uit onder meer twee modeshows met de door de cliënten gemaakte creaties.
Hans van den Hoorn sprak op Radio Gelderland met Ester Funneman:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!