Nieuws

Zo kwam deze tributeband terecht op de heilige grond van Status Quo

Scheurende gitaren en stevige drumpartijen. In het Verenigd Koninkrijk ontstond in de jaren 60 de inmiddels legendarische rockband Status Quo. Ze scoorden meer dan zestig hits en zijn nog altijd populair. Vier mannen uit Twente en Gelderland zijn groot fan. Zo groot dat ze een tributeband zijn begonnen. Onlangs kwam hun jongensdroom uit: spelen op het historische podium in het Engelse Minehead. © Omroep Gelderland
Scheurende gitaren en stevige drumpartijen. In het Verenigd Koninkrijk ontstond in de jaren 60 de inmiddels legendarische rockband Status Quo. Ze scoorden meer dan zestig hits en zijn nog altijd populair. Vier mannen uit Twente en Gelderland zijn groot fan. Zo groot dat ze een tributeband zijn begonnen. Onlangs kwam hun jongensdroom uit: spelen op het historische podium in het Engelse Minehead.
De tributeband bestaat uit Raymond Nijenhuis (52) uit Hengelo (Overijssel), Toon Ebbink (49) uit Almelo, Harry Kruiselbrink (65) uit Etten en Rens Hardijzer (50) uit Brummen. De vier muzikanten kwamen niet zomaar terecht op het historische podium bij de Status Quo-fanclub in Engeland. Ze werden uitgenodigd om op te treden op de tweejaarlijkse conventie waar fans uit heel Europa op afkomen.
De tekst gaat verder onder de video.
Hoe de tributeband Status Quotes terecht kwam bij de legendarische Status Quo-fanclub - GLD doc
Maar wat maakt deze tributeband, waar zelfs de Status Quo-bandleden van onder de indruk zijn, zo goed? 'Je ziet dat in de meeste tributebands een paar gedreven mensen zitten die de muziek willen maken. Vaak zijn die aangevuld met mensen die het leuk vinden om in een band te zitten, maar niet per se die muziek willen maken', vertelt gitarist en zanger Raymond Nijenhuis.

Documentaire

Omroep Gelderland reisde mee met de band om een kijkje te nemen bij het speciale optreden in Engeland. In de documentaire Status Quotes zie je interviews met de band, concertbeelden en een sfeerimpressie.
De documentaire Status Quotes is dinsdag 29 oktober om 17.20 uur te zien op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald). Online (terug)kijken is mogelijk via Uitzending Gemist.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!