Nieuws

Snoei looft Van den Boomen: 'Hij zou niet misstaan bij Feyenoord'

Snoei: Van den Boomen bij Feyenoord? Waarom niet?
Scoren deed hij niet tegen FC Dordrecht, maar Branco van den Boomen was wel de uitblinker bij De Graafschap. FC Dordrecht werd met 5-0 vernederd en na afloop was trainer Mike Snoei complimenteus over de verrichtingen van de veelzijdige middenvelder.
DOETINCHEM - Scoren deed hij niet tegen FC Dordrecht, maar Branco van den Boomen was wel de uitblinker bij De Graafschap. FC Dordrecht werd met 5-0 vernederd en na afloop was trainer Mike Snoei complimenteus over de verrichtingen van de veelzijdige middenvelder.
'Zet hem eens op het middenveld van Feyenoord', zei Snoei na de winst. 'Met de punt naar achteren, voor mijn part. Dan heb je toch een regisseur van geweldige klasse en kwaliteit? Ik weet waar het aan schort bij Feyenoord, dat is mijn club. Dat zie ik ook als ik op de bank lig te kijken naar zo'n wedstrijd in Zwitserland.'
Naast een geweldige kerel is Van den Boomen ook een superprof
De Graafschap-trainer Mike Snoei
'Dan vind ik het onbegrijpelijk dat bepaalde ploegen in de Eredivisie niet voor zo'n regisseur kiezen, die ook nog eens drang naar voren heeft en scorend vermogen', aldus Snoei. Hij zegt al twee jaar een waanzinnige fan te zijn van Van den Boomen, die afgelopen zomer de overstap maakte van FC Eindhoven naar De Graafschap.
'En naast dat het een geweldige kerel is, is het ook een superprof. Zo met zijn vak bezig en met De Graafschap, om dingen voor elkaar te krijgen. Daar kan ik echt van genieten', klinkt het enthousiast.

'Met deze club naar de Eredivisie'

De 24-jarige Van den Boomen is zijn trainer dankbaar voor diens positieve woorden. 'Het is fijn om te horen. Ik maak stappen in mijn ontwikkeling, nu bij De Graafschap. Dat was een mooie stap voor mij. Nu wil ik met deze club naar de Eredivisie en ik denk dat de trainer dat ook wil, dat ik met hem en de club naar de Eredivisie ga.'
Snoei ziet nog wel graag dat Van den Boomen nog meer betrokken wordt in het spel van de Superboeren, zodat hij de regie verder in handen krijgt op het middenveld. In dat licht moet Van den Boomen zich wat minder bescheiden opstellen, vindt de coach. 
Van den Boomen begrijpt wel wat Snoei bedoelt. 'Ik ben een echte teamspeler. Als ik iemand zie die ik weg kan steken of voor de goal kan zetten om te scoren, terwijl ik zelf ook kan schieten, kies ik toch vaak voor de steekbal. Ik denk dat de trainer dat bedoelt. Hij weet dat ik een goed schot heb en daar misschien iets te weinig gebruik van maak.'
Mike Snoei lovend over Branco van den Boomen
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!