Nieuws

Evacuatie Rivierengebied 1995: Omroep Gelderland verzamelt herinneringen

DRUTEN - Het is januari 1995 als 250.000 mensen in het Rivierengebied te horen krijgen dat zij hun huis moeten verlaten. Het water in de Rijn, Waal en Maas staat zo hoog, dat de autoriteiten bang zijn dat het gebied onder water komt te staan. Omroep Gelderland verzamelt 25 jaar na dato herinneringen aan deze ingrijpende gebeurtenis en opent daarom een Facebook-groep.
Het water in de Rijn, Waal en Maas stijgt in januari 1995. Militairen zijn dag en nacht in touw om te helpen de dijken te verstevigen. 
Bewoners vluchten weg uit het Rivierengebied. Camerateams van over de hele wereld, komen naar het gebied om verslag te doen van het alsmaar stijgende water en mensen die auto's vullen met huisraad en huisdieren en in de file aansluiten om het gebied te verlaten. 
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Omroep Gelderland wil in januari 2020 uitgebreid stilstaan bij deze ingrijpende gebeurtenis in de geschiedenis van onze provincie.
We verzamelen verhalen van betrokkenen en dan met name uit Tuindorp bij Lobith.
  • Hoe was uw situatie?
  • Hoe verliep de evacuatie voor u?
  • Wat nam u mee? 

Facebook-groep over evacuatie Rivierengebied

Om samen herinneringen op te halen heeft Omroep Gelderland een Facebook-groep opgericht.
Wordt lid en deel uw verhalen, foto's en misschien heeft u nog wel videomateriaal. Daar zijn wij heel blij mee. 
Hebt u geen Facebook-account? Mailen kan natuurlijk ook naar: hoogwater@gld.nl.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!