Nieuws

Minder stenen, meer groen: drie Gelderse initiatieven kunnen prijs winnen

De jury in Spijk.
Initiatieven in Apeldoorn, Nijmegen en Spijk (gemeente Zevenaar) zijn genomineerd voor de zogeheten 'Steenbreektrofee'. De stichting Steenbreek stimuleert minder stenen en meer groen in de tuin, want dat is goed voor insecten en de afvoer van regenwater. © Stichting Actief Spijk
SPIJK - Initiatieven in Apeldoorn, Nijmegen en Spijk (gemeente Zevenaar) zijn genomineerd voor de zogeheten 'Steenbreektrofee'. De stichting Steenbreek stimuleert minder stenen en meer groen in de tuin, want dat is goed voor insecten en de afvoer van regenwater.
In totaal zijn vier projecten genomineerd. Ook Den Helder dingt mee naar de trofee. De initiatieven zijn gekozen uit tien inzendingen. Vrijdag brengt de jury een bezoek aan alle kanshebbers.

Wie volgt Laarbeek op?

Stichting Steenbreek is met deze prijsvraag op zoek naar innovatieve voorbeelden die laten zien hoe groen en water op een praktische manier worden benut. Alle bij de stichting aangesloten gemeenten, waterschappen, provincies en partners kunnen meedingen naar de Steenbreektrofee.
In 2016 won Den Haag de Steenbreektrofee en het jaar daarna Leeuwarden. Vorig jaar ging de prijs naar gemeente Laarbeek. De opzet van de competitie is dit jaar gewijzigd. De criteria zijn aangescherpt en dit jaar vindt er voor het eerst een jurybezoek plaats.
Op 14 november wordt tijdens de Nationale Groendag in Wageningen bekendgemaakt wie met de prijs naar huis gaat.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!