Nieuws

Man rijdt rond met lachgasballon aan zijn mond

De politie in Tiel heeft woensdag een bestuurder aangehouden die met een gevulde lachgasballon aan zijn mond reed. © Politie Tiel
TIEL - De politie in Tiel heeft woensdag een bestuurder aangehouden die met een gevulde lachgasballon aan zijn mond reed.
De man gedroeg zich volgens een getuige agressief op een parkeerplaats aan de Laan van Westroijen. Ook zag de getuige hem 'aan een gevulde ballon zuigen', schrijft de politie op Facebook.
De politie zag de man vlak bij de parkeerplaats rijden, met een ballon aan zijn mond. In zijn auto lagen twee flessen met lachgas van meer dan twee kilo. De flessen zijn in beslag genomen.

Extra eisen

De man krijgt twee bekeuringen: één voor rijden onder invloed van lachgas en de ander voor het vervoeren van gevaarlijke stoffen.
De politie waarschuwde eerder dit jaar al voor het vervoeren van lachgas in auto's. De flessen moeten dicht zijn en vaststaan. Gaat het om meer dan twee kilo, dan gelden er extra eisen voor het voertuig en de chauffeur waar particulieren doorgaans niet aan voldoen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!