Nieuws

De 'Oud, Maar Nog Niet Dood-club' is springlevend

Er zijn veel dingen die je kan doen op je oude dag. Achter de geraniums gaan zitten, alleen op pad gaan of wachten tot iets wordt georganiseerd waar je aan mee kan doen. Maar Rietje en Hennie uit Arnhem dachten wel anders. Zij hebben samen een club opgericht. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Er zijn veel dingen die je kan doen op je oude dag. Achter de geraniums gaan zitten, alleen op pad gaan of wachten tot iets wordt georganiseerd waar je aan mee kan doen. Maar Rietje en Hennie uit Arnhem dachten wel anders. Zij hebben samen een club opgericht.
De club genaamd 'Oud, Maar Nog Niet Dood-club', bestaat uit zo'n acht ouderen uit verzorgingshuis Insula Dei in Arnhem. 'Ik was hier eerst moederziel alleen, en toen kwam zij', vertelt Rietje Burgers. Het begon met koffiedrinken en groeide naar steeds meer. Naast de leden zijn er ook 'niet echte' leden, die soms mee koffiedrinken.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Wachten tot iets wordt georganiseerd? Deze ouderen doen het gewoon zelf - Van Gelders Grijs
Het hoofd van de club bestaat uit Rietje, Hennie en Irma. Ze komen samen om koffie te drinken of een potje Rummikub te spelen. Maar ook gaan ze graag samen eten bij de chinees.
'Soms organiseren we uitjes. We hebben zelfs een eigen bus (van het verzorgingscentrum, red.) , zegt Rietje Burgers in het programma Van Gelders Grijs. 'Een vrijwilliger gaat mee om te rijden en te helpen.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!