Nieuws

Sifan Hassan laat gala schieten voor halve marathon

De Arnhemse atlete Sifan Hassan is zaterdag niet aanwezig bij het verkiezingsgala van de Europese atletiekbond in de Estse hoofdstad Tallinn. Ze richt zich volledig op de halve marathon van Valencia, een dag later. © ANP
VALÈNCIA - De Arnhemse atlete Sifan Hassan is zaterdag niet aanwezig bij het verkiezingsgala van de Europese atletiekbond in de Estse hoofdstad Tallinn. Ze richt zich volledig op de halve marathon van Valencia, een dag later.
De 26-jarige Hassan hoort hij de laatste vier kanshebbers om tot Europees atlete van het jaar te worden uitgeroepen, maar ze hoopt in de Spaanse stad nog van haar vorm van de afgelopen WK in Doha te kunnen profiteren en mogelijk een wereldrecord te lopen.
In Doha veroverde Hassan de wereldtitels op de 10.000 en 1500 meter. Op de halve marathon is ze houdster van het Europees record met 1.05,15. Het wereldrecord staat op 1.04.51. Dat werd in 2017 in Valencia gevestigd door de Keniaanse Joyciline Jepkosgei.
De Britse sprintster Dina Asher-Smith, de Russische hoogspringster Maria Lasitskene en de Duitse verspringster Malaika Mihambo dingen met Hassan mee om de verkiezing van beste Europese atlete van 2019.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!