Nieuws

Raad van State geeft Almende College groen licht

De uitbreiding van het Almende College op de Isala-locatie in Silvolde kan voorlopig doorgaan. De Raad van State heeft de bezwaren van een aantal omwonenden woensdag van tafel geveegd. © REGIO8 (archief
SILVOLDE - De uitbreiding van het Almende College op de Isala-locatie in Silvolde kan voorlopig doorgaan. De Raad van State heeft de bezwaren van een aantal omwonenden woensdag van tafel geveegd.
Omwonenden spraken in het dossier onder meer hun zorgen uit over de verkeersveiligheid. 'Wij vinden het een desastreus plan', zo liet Inge in het Veld eerder namens de buurtbewoners weten. 'De locatie Wesenthorst in Ulft kun je volgens ons prima opknappen.' De alternatieven zijn volgens In het Veld niet voldoende onderzocht, verder werden onder meer vraagtekens gezet bij de gebruikte krimpcijfers, de eventuele geluidshinder en lichtbeïnvloeding. De hoogste bestuursrechter veegde de betogen van tafel, waardoor de nieuwbouw voorlopig doorgang kan vinden.
Het Almende College wil op de Isala-locatie aan de Laan van Schuylenburgh de vmbo-locaties Westenhorst en Bluemers samenvoegen. De uitbreiding kan door de uitspraak voorlopig doorgaan. Op 29 oktober behandelt de gemeente Oude IJsselstreek nog de bezwaren van buurtbewoners tegen de bouwvergunning.