Nieuws

Doetinchem trekt ton uit voor herstel muur van school

Doetinchem wil ruim een ton uittrekken voor herstelwerkzaamheden aan de buitenmuur van Het Kleurrijk in de wijk Dichteren. Door constructiefouten laat een deel van het tegelwerk aan de buitenzijde van het schoolgebouw los. © REGIO8
DOETINCHEM - Doetinchem wil ruim een ton uittrekken voor herstelwerkzaamheden aan de buitenmuur van Het Kleurrijk in de wijk Dichteren. Door constructiefouten laat een deel van het tegelwerk aan de buitenzijde van het schoolgebouw los.
'Deze tegelafwerking is aangebracht om de drie aanwezige scholen te onderscheiden met toepassing van drie verschillende kleuren tegelwerk', zo laat de gemeente Doetinchem weten. Een deel van het tegelwerk bij de buitenmuur van basisschool Mozaïek blijkt los te laten, waardoor volgens de gemeente door waterinfiltratie een gevaarlijke en onwenselijke situatie is ontstaan. Het college van Doetinchem stelt voor om in totaal 104.000 euro uit te trekken voor het herstel van de buitenmuur.
Dit bedrag kan volgens Doetinchem niet meer worden verhaald op de inmiddels failliete aannemer. Het gebruik van trespa als materiaal voor de herstelwerkzaamheden is een goedkopere optie, maar volgens de gemeente zorgt dit voor een rommelige aanblik. Dit is reden voor het college om de raad voor te stellen te kiezen voor de ‘iets duurdere oplossing’.