Nieuws

Kernhemshow Ede: groene eieren en kippen met een kuif

De Edese Pluimvee Vereniging bestaat dit jaar honderd jaar en zo'n jubileum laat je niet onopgemerkt voorbij gaan. De jaarlijkse Kernhemshow wordt dit jaar dan ook extra groot aangepakt. Geen 800, maar liefst 1500 kleine dieren passeren donderdag het deskundige oog van de keurmeesters. © Pixabay
EDE - De Edese Pluimvee Vereniging bestaat dit jaar honderd jaar en zo'n jubileum laat je niet onopgemerkt voorbij gaan. De jaarlijkse Kernhemshow wordt dit jaar dan ook extra groot aangepakt. Geen 800, maar liefst 1500 kleine dieren passeren donderdag het deskundige oog van de keurmeesters.
Voor de keuring, donderdagochtend, zijn speciaal extra keurmeesters binnengehaald. 'We wilden voor het honderdjarig bestaan wel echt iets bijzonders doen', zegt bestuurslid Johannes van der Poel.
Om 14.00 uur is sporthal 't Riet open voor publiek en ook vrijdag en zaterdag kan het publiek zich nog vergapen aan prachtige hoenders, dwerghoenders, serama’s, siervogels, oorspronkelijke duiven, watervogels, konijnen en sierduiven. 

Kippen die groene eieren leggen

Fokkers uit heel Nederland én het buitenland hebben hun dieren woensdagavond al afgeleverd. Hun beste dieren dingen mee naar de prijzen. De keurmeesters keuren de dieren om ze vervolgens te bekronen met punten en een predicaat. Vooral de Oudhollandse kippenrassen vormen een grote publiekstrekker. Daarnaast zijn er kippen te bewonderen die groene eieren leggen, kippen met een kuif en reusachtige konijnen.
Kernhemshow Ede: groene eieren en kippen met een kuif
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!