Nieuws

Oproep Rijkswaterstaat: mijd A73 tijdens avondspits

De A73 richting Nijmegen was dinsdag tot 18.30 uur dicht tussen de afritten Malden en Wijchen. De bergingswerkzaamheden duurden langer dan verwacht, zo vertelde een woordvoerder van Rijkswaterstaat. 'Stel je reis uit of ga niet de weg op', luidde het advies voor het verkeer daarom. © Persbureau Heitink
NIJMEGEN - De A73 richting Nijmegen was dinsdag tot 18.30 uur dicht tussen de afritten Malden en Wijchen. De bergingswerkzaamheden duurden langer dan verwacht, zo vertelde een woordvoerder van Rijkswaterstaat. 'Stel je reis uit of ga niet de weg op', luidde het advies voor het verkeer daarom.
Bij een ongeluk, eerder op de dag, waren twee vrachtwagens, een busje en twee personenauto's betrokken. Er viel een dodelijk slachtoffer. Zes andere inzittenden zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, van wie één met ernstig letsel.
In een van de voertuigen zaten houtsnippers. Het opruimen hiervan duurde dermate lang, dat de weg dus ook in de avondspits nog dicht was. Er werd een omleiding ingesteld. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!