Instellingen

Bouw 18 appartementen in voormalig kantoor van start in Winterswijk

De bouw van het woon- en ontmoetingscentrum ’t Gasthuus in Winterswijk, op de hoek van de Gasthuisstraatt en de Misterstraat begint woensdag. Gedeputeerde Peter Kerris geeft dan het startsein. Medio 2020 is de verbouw van het voormalige kantorenpand na jaren leegstand klaar. Met steun van het nieuwe Ontwikkelings- en Herstructureringsmaatschappij (OHG) van provincie Gelderland en OostNL is de financiering van de verbouwing rond gemaakt. © RTV Slingeland

WINTERSWIJK - De bouw van het woon- en ontmoetingscentrum ’t Gasthuus in Winterswijk, op de hoek van de Gasthuisstraatt en de Misterstraat begint woensdag. Gedeputeerde Peter Kerris geeft dan het startsein. Medio 2020 is de verbouw van het voormalige kantorenpand na jaren leegstand klaar. Met steun van het nieuwe Ontwikkelings- en Herstructureringsmaatschappij (OHG) van provincie Gelderland en OostNL is de financiering van de verbouwing rond gemaakt.

Er worden achttien nieuwe appartementen voor senioren gebouwd en een ontmoetingsruimte voor ouderen. De verbouwing heeft vertraging opgelopen omdat de financiering nog niet rond was. Het project was te kleinschalig om in aanmerking te komen voor private financiering. Met een lening van het Ontwikkelings- en Herstructuringsfonds kan de verbouwing nu van start.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!