Nieuws

Camping Zwarte Cross voortaan alleen voor 18+

De Zwarte Cross.
Bezoekers onder de achttien jaar mogen vanaf 2020 niet meer op de camping van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Ook het Rennerskwartier wordt alleen toegankelijk voor volwassen bezoekers. © Omroep Gelderland
LICHTENVOORDE - Bezoekers onder de achttien jaar mogen vanaf 2020 niet meer op de camping van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Ook het Rennerskwartier wordt alleen toegankelijk voor volwassen bezoekers.
De organisatie laat weten dat baby's, peuters, kleuters en (pre)pubers nog steeds welkom zijn op de Zwarte Cross, maar dat ze in verband met de zorgplicht geen minderjarigen meer kan toelaten op de camping en het gedeelte Rennerskwartier.

Feest voor iedereen

De Zwarte Cross geeft aan de aansprakelijkheid, horende bij de zorgplicht, niet te kunnen dragen. De festivalorganisatie benadrukt dat de Zwarte Cross nog steeds een feest blijft voor iedereen, ongeacht leeftijd, gewicht, kleur, kleur en seksuele voorkeur.
Eén groep minderjarigen is uitgesloten van de nieuwe regels. Dat zijn jongeren van zestien jaar en ouder in de Brommerklasse. 'De motorsport gaat ons aan het hart en de jeugd heeft immers de toekomst', is te lezen op de Facebookpagina van de Zwarte Cross.
De minimumleeftijd voor deze klasse blijft 16+ zoals bij voorgaande edities.
Minderjarigen niet meer welkom op camping Zwarte Cross
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!