Nieuws

Dode en gewonden bij ernstig ongeluk op A73

NIJMEGEN - Bij het ernstig ongeval op de A73 bij Wijchen is vanochtend een dode gevallen. Zes andere inzittenden zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Dat meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid.
Een van de slachtoffers heeft ernstig letsel. Een vader, moeder en hun twee kinderen raakten lichtgewond, maar zijn uit voorzorg toch naar het ziekenhuis gebracht.

Snelweg dicht

De A73 richting Nijmegen is voorlopig tussen Nijmegen-Dukenburg en Wijchen afgesloten vanwege onderzoek en bergingswerkzaamheden. Het ongeval gebeurde rond 9.45 uur bij de afslag Wijchen-Bijsterhuizen. Er waren twee vrachtwagens, een busje en twee personenauto's bij betrokken. 
Beelden van de plek van het ongeval (tekst gaat verder onder de video):
Dode en gewonden bij ernstig ongeluk op A73

Grote ravage

Ter hoogte van Wijchen staan in beide richtingen files. Rijkswaterstaat heeft omleidingen ingesteld. Naar verwachting blijft de weg in de richting van Nijmegen tot zeker 17.00 uur helemaal dicht. Op de plek van het ongeval is het een grote ravage. De hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, zijn ter plaatse.
In de richting van Venlo is de rijbaan afgesloten. Het verkeer wordt over de vluchtstrook geleid. Volgens Rijkswaterstaat zijn op de plek van het ongeval 'anti-kijkschermen' geplaatst.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!