Nieuws

Wie pleegden de overval op echtpaar in Arnhem?

De politie wil weten wie verantwoordelijk is voor een overval op een echtpaar in Arnhem-Noord op woensdagavond 16 oktober. Daarbij raakte de bewoner lichtgewond.
ARNHEM - De politie wil weten wie verantwoordelijk is voor een overval op een echtpaar in Arnhem-Noord op woensdagavond 16 oktober. Daarbij raakte de bewoner lichtgewond.
De overval gebeurde rond 18.30 uur. Twee mannen kwamen met geweld de woning aan het Noordpad in de wijk Klarendal binnen. Ze bedreigden het echtpaar met een vuurwapen en eisten geld.
Bekijk de beelden.
Wie pleegden de overval op echtpaar in Arnhem?
De bewoner raakte in gevecht met zijn belagers en raakte lichtgewond. In het tumult kon de vrouw vluchten en om hulp roepen.
De twee overvallers gingen ervandoor. Van een van hen is de vluchtroute enigszins bekend, hij vertrok in de richting van de Vinkenstraat.
Het signalement van beide overvallers is summier: het gaat om mannen met een fors postuur die bivakmutsen droegen.

Politie: werk mee

De politie adviseert bij confrontaties met overvallers ze niet tegen te werken. 'Het gaat toch om je eigen veiligheid', zegt politiewoordvoerder Sigrid Passchier. 'De politie raadt in zulke gevallen aan te handelen volgens het RAAK-principe: rustig blijven, aanvaarden, afgeven van geld of goederen en kijken.'
Wat betreft het laatste advies zegt Passchier: 'Een goed signalement kan de politie helpen de dader sneller te achterhalen.'
Kun je de politie helpen bij het oplossen van deze overval? Bel dan de tiplijn op 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem als je anoniem wenst te blijven: 0800-7000. Het zaaknummer is: 2019461957. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!