Nieuws

Per direct patiëntenstop bij GGNet

De Gelderse organisatie voor geestelijke gezondheidszorg GGNet neemt per direct geen nieuwe patiënten van bepaalde verzekeraars meer aan. Het gaat om patiënten die verzekerd zijn bij het Zilveren Kruis en de daaraan verbonden verzekeraars Prolife, FBTO, Interpolis, De Friesland, Avero Achmea, One Underwriting Health en Ziezo onder. De vergoeding die voor dit jaar was afgesproken, is al op. © Rawpixel
WARNSVELD - De Gelderse organisatie voor geestelijke gezondheidszorg GGNet neemt per direct geen nieuwe patiënten van bepaalde verzekeraars meer aan. Het gaat om patiënten die verzekerd zijn bij het Zilveren Kruis en de daaraan verbonden verzekeraars Prolife, FBTO, Interpolis, De Friesland, Avero Achmea, One Underwriting Health en Ziezo onder. De vergoeding die voor dit jaar was afgesproken, is al op.
GGNet maakt nog wel enkele uitzonderingen, zoals voor patiënten die in crisis zijn of gedwongen moeten worden opgenomen, voor mensen die vóór 21 oktober zijn aangemeld en voor patiënten jonger dan 18 jaar. 
GGNet is 'al langere tijd in gesprek met Zilveren Kruis om tot een goede oplossing te komen voor de te krappe inkoop en de toenemende kosten van steeds meer complexe problematiek van patiënten'. Eerder kwam de organisatie volgens eigen zeggen ook al tekort, maar nu past ze ervoor het verschil uit eigen zak bij te betalen.
Een patiëntenstop is niet uniek. Het komt vaker voor dat ziekenhuizen en GGZ-instellingen zich ertoe genoodzaakt zien. GGNet heeft verschillende vestigingen in Gelderland en behandelt ieder jaar 18.000 mensen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!