Nieuws

Studeren in Arnhem of Nijmegen? Dat wordt loten voor een kamer

Wil je volgend jaar op kamers in Arnhem of Nijmegen? Dan word je aan je lot overgelaten. Letterlijk. Studentenhuisvester SSH& verdeelt de kamers namelijk vanaf juli 2020 op basis van loting. © Pixabay
NIJMEGEN - Wil je volgend jaar op kamers in Arnhem of Nijmegen? Dan word je aan je lot overgelaten. Letterlijk. Studentenhuisvester SSH& verdeelt de kamers namelijk vanaf juli 2020 op basis van loting.
SSH& wil, gezien de lange wachttijden met de huidige methode van kamerverdeling, op zoek naar een makkelijk, toegankelijk en eerlijk systeem om kamers te verdelen. Daarom heeft de organisatie besloten per 1 juli 2020 over te gaan op loting.
Het nieuwe systeem werkt als volgt. Elke week plaatst SSH& nieuw aanbod van woningen op de website. Iedereen die een kamer in Arnhem of Nijmegen zoekt kan één keer per week reageren op een kamer.

Exclusieve toegang

Reageren op een kamer kan alleen als je student bent. Dat betekent dat nieuwe studenten pas in de zomer, wanneer zij hun studiebewijs hebben, kunnen reageren op kamers.
Voor studenten die meer dan twee uur moeten reizen om op station Nijmegen Centraal te komen, krijgen daarnaast een extra kans. Met reisurgentie krijg je exclusief toegang tot de loting van kamers in het gebouw Vossenveld.

'Via via'

SSH& geeft aan dat het nog steeds mogelijk is dat studenten moeilijk een kamer vinden. Dat je iedere week mee kan loten, betekent niet dat je uiteindelijk de gewenste kamer krijgt.
De organisatie adviseert toekomstige studenten dan ook om hun netwerk in de stad snel uit te breiden, zodat er meer kans is op het vinden van een kamer 'via via'.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!