Nieuws

Minima in Nijmegen zoeken te weinig hulp; gemeente start campagne

De gemeente Nijmegen is een campagne gestart om mensen met geldzorgen te stimuleren om hulp te zoeken. En dat is hard nodig, meent de gemeente. Ongeveer 16 procent van de Nijmeegse huishoudens moet namelijk rondkomen van een laag inkomen. Een groot deel van deze huishoudens kampt met grote betalingsachterstanden. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen is een campagne gestart om mensen met geldzorgen te stimuleren om hulp te zoeken. En dat is hard nodig, meent de gemeente. Ongeveer 16 procent van de Nijmeegse huishoudens moet namelijk rondkomen van een laag inkomen. Een groot deel van deze huishoudens kampt met grote betalingsachterstanden.
De campagne werd maandag gelanceerd in het centrum van Nijmegen waar schuldhulpverleners en ervaringsdeskundigen de straat op gingen om mensen over het onderwerp aan te spreken.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Minima in Nijmegen zoeken te weinig hulp; gemeente start campagne
De centrale boodschap van de campagne is: 'je bent niet de enige met geldzorgen, samen komen we eruit'. Volgens de gemeente is hulp zoeken niet altijd makkelijk maar geeft het wel rust en is het de enige manier om de problemen echt op te lossen.

'Mensen willen financiële zorgen zelf oplossen'

In Nijmegen weten relatief maar weinig mensen de schuldhulpverleners te vinden: ongeveer 3.000 tot 3.500 huishoudens. Wethouder Renske Helmer van Werk en Inkomen hoopt dat de drempel om hulp te zoeken door de campagne kleiner wordt.
'We zien dat de meeste mensen te lang vinden dat ze hun financiële zorgen zelf moeten oplossen. Terwijl het veel stress en onrust kan voorkomen door er op tijd met iemand samen naar te kijken.'
De campagne duurt nog tot eind januari 2020.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!