Nieuws

VIDEO | Brand verwoest zalencentrum Loil, acht huizen ontruimd

DIDAM - In zalencentrum Lara in Loil heeft in de nacht van zaterdag op zondag een grote uitslaande brand gewoed. In het gebouw was zaterdagavond nog een feest, maar zover bekend was niemand aanwezig toen rond 02.30 uur de brand uitbrak. Het pand ging geheel verloren.
De politie heeft de bewoners van acht woningen, die direct tegenover het zalencentrum liggen, uit hun huis gehaald. 'De huizen liggen in de rook. Uit voorzorg hebben we de bewoners gevaagd hun huizen te verlaten. Ze zijn elders ondergebracht', aldus een woordvoerder van de brandweer.
De brandweer heeft geprobeerd te voorkomen dat de brand ook oversloeg op een naastgelegen café, maar dat bleek niet te voorkomen. De brandweer was met veel voertuigen aanwezig om het vuur te bestrijden. 
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Brand in zalencentrum Loil, 8 huizen ontruimd

Mogelijk asbest vrijgekomen

Bij de brand in het zalencentrum is mogelijk asbest vrijgekomen. Het pand is afgezet met hekken. De brand trekt veel bekijks, zo'n 150 mensen staan achter de afzetlinten te kijken.
Het sein 'brand meester' werd zondagochtend rond 07.00 uur gegeven. De brand kan niet meer uitbreiden, maar bij het nablussen kan nog steeds rook vrijkomen.
Het is nog onduidelijk hoe de brand heeft kunnen ontstaan.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!