Instagram

Vrachtwagens glijden weg op gekleurd asfalt

De gemeente Neder-Betuwe heeft per direct tijdelijk een inrijverbod ingesteld voor vrachtverkeer vanaf In ’t Land naar de Rijnbandijk in Opheusden. Vrachtverkeer kan soms de helling naar de dijk omhoog niet halen. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen. © Omroep Gelderland
OPHEUSDEN - De gemeente Neder-Betuwe heeft per direct tijdelijk een inrijverbod ingesteld voor vrachtverkeer vanaf In ’t Land naar de Rijnbandijk in Opheusden. Vrachtverkeer kan soms de helling naar de dijk omhoog niet halen. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen.
door Ton Arbouw
Vooral bij nat weer zijn meerdere vrachtwagens van de steile dijk naar beneden gegleden. Daarbij is het hekwerk van omwonenden hun vangnet schrijft wijkagent Gerrit Langerak op Twitter. De wijkagent toont ook een filmpje op Twitter met een vrachtwagen die onvoldoende grip heeft op de steile weg.
Tekst gaat door onder tweet:
De weg werd eerder landelijk bekend vanwege de fel rode verf die werd gebruikt. Dat was toen niet de bedoeling volgens de gemeente. Een woordvoerder van de gemeente ontkent nu dat de verf die is gebruikt een rol speelt bij het wegglijden van vrachtwagens.
Tekst gaat door onder video
Vrachtwagens glijden weg op rood asfalt

Het ligt niet aan de verf

'De coating is oké. Er is een stroefheidsmeting gedaan en die is oké. In principe is deze coating in heel Nederland aangebracht. Deze geeft alleen een rode kleur', aldus de woordvoerder van de gemeente.
De gemeente laat nu onderzoeken wat de oorzaak is van het wegglijden van de verschillende vrachtwagens. Tot dit duidelijk is, geldt er dus een inrijverbod voor vrachtwagens.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!