Nieuws

Toon Hermans Huis hoeft vrijwilligers niet terug te nemen

Nelleke Middendorp (links) en Atie van der Meent
Het Toon Hermans Huis in Ede hoeft de vrijwilligers Nelleke Middendorp en Atie van der Meent niet terug te nemen. Dat heeft de rechter vrijdag bepaald.
EDE - Het Toon Hermans Huis in Ede hoeft de vrijwilligers Nelleke Middendorp en Atie van der Meent niet terug te nemen. Dat heeft de rechter vrijdag bepaald.
Volgens de rechtbank heeft de overkoepelende stichting zorgvuldig gehandeld bij het opzeggen van de overeenkomsten. Ook is er sprake van verstoorde onderlinge verhoudingen.
Middendorp en Van der Meent waren namens het Toon Hermans Huis actief op de oncologieafdeling van Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. De bedoeling was dat ze met andere vrijwilligers zouden gaan rouleren, ook op de poli en de dagopname. Maar dat willen ze niet, omdat ze dat te onrustig vinden voor de patiënten. Hierdoor was er sprake van een verstoorde relatie met de coördinatoren en andere vrijwilligers.
De rechtbank wees hun eis om terug te keren bij het Toon Hermans Huis af. Bovendien wijst de rechtbank erop dat de twee niet beschikken over een arbeids- maar een vrijwilligersovereenkomst. Ze hebben dus geen arbeidsrechtelijke bescherming. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!