Nieuws

Gelderlandfabriek Culemborg heeft dringend geld nodig

Cultureel podium de Gelderlandfabriek in Culemborg verkeert in acute geldnood. Volgens Henk Jan Letteboer van de Gelderlandfabriek is er voor de komende twee jaar 150.000 euro nodig om tot een gezonde bedrijfsvoering te komen. © Omroep Gelderland
CULEMBORG - Cultureel podium de Gelderlandfabriek in Culemborg verkeert in acute geldnood. Volgens Henk Jan Letteboer van de Gelderlandfabriek is er voor de komende twee jaar 150.000 euro nodig om tot een gezonde bedrijfsvoering te komen.
Letteboer zei dit donderdagavond in de vergadering van de Culemborgse gemeenteraad. Volgens hem heeft de Gelderlandfabriek de afgelopen tijd kunnen overleven door 'bijzonder geduldige leveranciers'. 
De directie wil de Gelderlandfabriek de komende jaren gaan uitbreiden met het midden- en noordelijke deel. Daarmee moet de instelling dermate groot worden, dat die op eigen benen kan staan.
Er is volgens Letteboer overleg geweest met onder meer het college van burgemeester en wethouders van Culemborg en de eigenaresse van het gebouw naast het treinstation van Culemborg, Beide partijen staan positief tegenover de plannen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!