Nieuws

Lavreysen door op EK, Braspennincx uitgeschakeld op sprint

De Apeldoornse baanwielrenner Harrie Lavreysen heeft zich bij de EK baanwielrennen in Apeldoorn geplaatst voor de halve finales op het onderdeel sprint. Voor de Arnhemse Shanne Braspennincx is het sprinttoernooi over, zij strandde in de kwartfinales. © ANP
APELDOORN - De Apeldoornse baanwielrenner Harrie Lavreysen heeft zich bij de EK baanwielrennen in Apeldoorn geplaatst voor de halve finales op het onderdeel sprint. Voor de Arnhemse Shanne Braspennincx is het sprinttoernooi over, zij strandde in de kwartfinales.
Lavreysen is wereldkampioen op dit onderdeel en geldt daarom nu ook als titelkandidaat op de sprint. Hij versloeg dus zoals verwacht in de kwartfinales de Brit Joseph Truman in twee races. 
Voor Shanne Braspenincx is het sprinttoernooi dus afgelopen. In de kwartfinales moest ze in twee races haar meerdere erkennen in de Duitse Emma Hinze. 

Al medailles binnen

Lavreysen en Braspennincx begonnen de EK baanwielrennen woensdag succesvol. Op de teamsprint behaalde Lavreysen goud, Braspennincx pakte een bronzen medaille.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!