De Belofte

Ton Heerts nieuwe burgemeester van Apeldoorn

APELDOORN - Ton Heerts is maandagavond voorgesteld als nieuwe burgemeester van de gemeente Apeldoorn. Hij volgt daarmee Petra van Wingerden op. Zij sprak bij de bekendmaking van Heerts over een 'bevlogen en daadkrachtige' man met een 'sterke visie op het openbaar bestuur'.
door Bastiaan van Blokland
De gemeenteraad kreeg maandag eerst achter gesloten deuren de kans zich uit te spreken over de voordracht van de 52-jarige Heerts. Toen de raad haar vertrouwen gaf, mocht zijn naam naar buiten. De in Twente geboren PvdA'er heeft een lange staat van dienst als bestuurder.
Tekst gaat verder na de video van RTV Apeldoorn:
Ton Heerts nieuwe burgemeester van Apeldoorn

Stokje overgeven

Waarnemend burgemeester Van Wingerden nam in februari het stokje over van John Berends. Hij werd commissaris van de Koning in Gelderland. De gemeente nam vervolgens alle tijd om een vervanger voor hem te vinden. Bij de sollicitatieprocedure meldden zich 21 mensen.
Nieke Hoitink sprak op Radio Gelderland met Ton Heerts:
Heerts woont al in Apeldoorn en is nu nog voorzitter van de mbo-raad. Hij zat eerder in de Tweede Kamer voor de PvdA en was voorzitter bij vakbond FNV.
Hij zal snel worden geïnstalleerd als burgemeester. Een belangrijke rol is daarbij weggelegd voor de commissaris van de Koning - zijn voorganger John Berends dus.
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!