Nieuws

Zorginstelling Sutfene stopt met thuiszorg

Zorginstelling Sutfene in Zutphen stopt per 1 januari met thuiszorg. Volgens de instelling is dit besluit genomen omdat de thuiszorg verlies oplevert, oplopend tot minstens een half miljoen euro in 2019. Alle 100 thuiszorgmedewerkers krijgen een andere passende functie binnen Sutfene aangeboden. © Pixabay
ZUTPHEN - Zorginstelling Sutfene in Zutphen stopt per 1 januari met thuiszorg. Volgens de instelling is dit besluit genomen omdat de thuiszorg verlies oplevert, oplopend tot minstens een half miljoen euro in 2019. Alle 100 thuiszorgmedewerkers krijgen een andere passende functie binnen Sutfene aangeboden.
De ruim 400 thuiszorgcliënten worden geholpen bij het vinden van een nieuwe thuiszorgaanbieder. 'Cliënten hechten zich logischerwijze aan hun verpleegkundigen en verzorgenden. Die band verbreken is pijnlijk. We gaan er alles aan doen om zowel onze cliënten als onze medewerkers een goede nieuwe plek te bieden', reageert bestuurder Ben van Gent van Sutfene.
Hij betreurt het besluit om te stoppen met de thuiszorg. 'Echter er moet nu jaarlijks heel geld bij. Dat gaat uiteindelijk ten koste van cliënten die bij ons wonen en zorg ontvangen. Dat is maatschappelijk gezien niet acceptabel, zorgverzekeraars kunnen blijkbaar hun tarieven niet voldoende ophogen, dus moeten we stoppen.' 
Sutfene blijft wel doorgaan met verpleeghuiszorg, revalidatie en dagbesteding. De zorginstelling heeft locaties in Zutphen, Eefde, Gorssel en Warnsveld.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!