Nieuws

Trouwen in Wageningen wordt mogelijk flink duurder

Trouwen in Wageningen wordt mogelijk flink duurder. Het gemeentebestuur stelt een verhoging van 85 euro per huwelijk voor om de financiën rond te krijgen. De gemeenteraad moet er nog over discussiëren. © Pixabay
WAGENINGEN - Trouwen in Wageningen wordt mogelijk flink duurder. Het gemeentebestuur stelt een verhoging van 85 euro per huwelijk voor om de financiën rond te krijgen. De gemeenteraad moet er nog over discussiëren.
De stad heeft geld nodig om een miljoenentekort op te lossen. Een deel van het geld kan bij bruidsparen vandaan komen, vindt het gemeentebestuur. 'Van alle omliggende gemeenten is het tarief van Wageningen voor huwelijksvoltrekking op het stadhuis het laagst', staat in een toelichting. Een verhoging van 85 euro levert jaarlijks zo'n 3.400 euro op. 

749 euro

Stellen betalen nu bijna 387 euro voor trouwen op het stadhuis, staat op de gemeentewebsite. Daarbij gaat het om een doordeweekse dag. Dat zou in de toekomst dus bijna 472 euro worden. In het weekend zou de prijs op bijna 749 euro per huwelijksvoltrekking liggen. 

Ook andere dienstverlening

Andere dienstverlening in Wageningen wordt mogelijk ook duurder. Zo wil het gemeentebestuur de prijs voor een uittreksels BRP (basisregistratie personen) met bijna 7 euro verhogen. Dit betekent dat een uittreksel BRP straks 19,40 euro kost. Daarbovenop worden de verzendkosten verdubbeld van 83 cent naar 1,66 euro. Ook de tarieven van de Lexesveer gaan mogelijk omhoog. Voor mensen die daar veel gebruik van maken, kan dat vele euro's per jaar schelen. 
Eerder werd al bekend dat er plannen zijn om de ozb met meer dan 12 procent te verhogen, parkeren 20 cent per uur duurder te maken en miljoenen minder aan zorg en welzijn te besteden.   
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!