Nieuws

Verrassing langs A12 voor boeren op terugweg protest

Een verrassing voor boeren die woensdagavond op de terugweg van de protesten in Den Haag over de snelweg A12 tussen Beek en Babberich rijden. Bij een tankstation langs de weg kunnen ze namelijk gratis komen tanken. © ANP
ZEVENAAR - Een verrassing voor boeren die woensdagavond op de terugweg van de protesten in Den Haag over de snelweg A12 tussen Beek en Babberich rijden. Bij een tankstation langs de weg kunnen ze namelijk gratis komen tanken.
'We hebben het zo afgesproken dat als ze straks terug komen, dat ze dan tien liter diesel per trekker krijgen', laat eigenaar Paul Kuster van het tankstation weten. Hij wil de boeren een hart onder de riem steken. Hij roept echter wel op om niet massaal naar het station af te reizen. 'We moeten wel kijken dat het niet teveel in de papieren gaat lopen', zegt Kuster lachend.
Boeren uit heel de Achterhoek reisden woensdag opnieuw naar het westen af om te protesteren tegen het voorgenomen stikstofbeleid. Het protest begon nabij het RIVM in Bilthoven, waarna honderden trekkers doorreden naar Den Haag.