Nieuws

Ex-voorzitter voetbalclub MASV krijgt geen straf voor schietpartij, wel voor verboden wapenbezit

Kogelhulzen.
De 41-jarige oud-voorzitter van de Arnhemse voetbalclub MASV krijgt geen straf voor een schietpartij in zijn huis. Wel moet hij de cel in voor verboden wapenbezit. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De 41-jarige oud-voorzitter van de Arnhemse voetbalclub MASV krijgt geen straf voor een schietpartij in zijn huis. Wel moet hij de cel in voor verboden wapenbezit.
De Arnhemmer loste begin maart meerdere schoten af op een man, die bij hem verhaal kwam halen na een ruzie in de binnenstad. Het slachtoffer werd daarbij drie keer geraakt. Dat hij het verhaal kan navertellen is vooral een kwestie van geluk, stelt de rechtbank dinsdag.

Vuurwapen blijkt kettingzaag

Dat de 41-jarige man geen straf voor de schietpartij krijgt, komt doordat er sprake is van noodweer. Het slachtoffer had hem eerder op de avond namelijk met de dood bedreigd in een café. Omdat hij bij de woning iets uit zijn kofferbak haalde en opnieuw doodsbedreigingen uitte, kan de rechtbank begrijpen dat de Arnhemmer dacht dat het om een vuurwapen ging. In werkelijkheid ging het om een kettingzaag.
Toen de oud-voorzitter van MASV naar boven rende, hoorde hij dat een ruit van de voordeur werd ingeslagen. Daardoor dreigde volgens de rechter het gevaar dat de man ook het gezin zou aanvallen en is er sprake van noodweer. Hij hoeft het slachtoffer daarom ook geen schadevergoeding te betalen.

Non-actief

De man heeft voor de rechter bekend dat hij een vuurwapen bezat. Daarvoor krijgt hij drie maanden celstraf opgelegd. Na het incident werd de voorzitter op non-actief gezet bij voetbalvereniging MASV.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!