Nieuws

Twee jaar cel voor Westervoorter (33) na seks met minderjarige

De Arnhemse rechtbank heeft een 33-jarige man uit Westervoort dinsdag veroordeeld tot twee jaar celstraf wegens ontucht met een 13-jarig meisje. De man wist volgens de rechter dat hij te maken had met een minderjarig slachtoffer. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De Arnhemse rechtbank heeft een 33-jarige man uit Westervoort dinsdag veroordeeld tot twee jaar celstraf wegens ontucht met een 13-jarig meisje. De man wist volgens de rechter dat hij te maken had met een minderjarig slachtoffer.
De Westervoort deed zich in chatgesprekken voor als een 17-jarig meisje. Hij onderhield volgens de rechtbank 'op slinkse en misleidende manier' contact met het slachtoffer en was uit op seks. Hij nam haar mee naar zijn huis. De man bekende dat hij vervolgens seks had met de 13-jarige.
De rechtbank neemt het de man ondanks zijn licht verstandelijke beperking kwalijk dat hij alleen oog had voor het bevredigen van zijn eigen seksuele behoeften. Daarbij heeft hij zich niet bekommerd om de gevoelens en gevolgen voor het slachtoffer. 
Van de twee jaar celstraf krijgt de man 10 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!