Nieuws

Ede zet voorlopig streep door 30 meter hoge woontoren op Enkaterrein

Het Enka-terrein in Ede.
Het plan voor een 30 meter hoge woontoren op het Enkaterrein in Ede is voorlopig van de baan. Er is te veel verzet van omwonenden en 'onzekerheid' vanwege de stikstofuitspraak van de Raad van State. Dat staat in een brief van de gemeente Ede aan bewoners. © Omroep Gelderland
EDE - Het plan voor een 30 meter hoge woontoren op het Enkaterrein in Ede is voorlopig van de baan. Er is te veel verzet van omwonenden en 'onzekerheid' vanwege de stikstofuitspraak van de Raad van State. Dat staat in een brief van de gemeente Ede aan bewoners.
Omwonenden waren fel tegen de komst van de woontoren. Die zou volgens hen te dicht op bestaande woningen staan en veel te veel boven de Edese bossen uitsteken. Ze dienden zienswijzen in om de gemeenteraad te overtuigen niet in te stemmen met het plan. 
De projectontwikkelaar gaat nu eerst met de indieners van de zienswijzen in gesprek om te kijken of gezamenlijk een plan gemaakt kan worden 'waar iedereen tevreden over is', staat in de brief van de gemeente. 
'Als er voldoende overeenstemming is over het ontwerp en meer duidelijkheid ten aanzien van stikstof dan gaan wij verder met de bestemmingsprocedure.'
In De Residentie, zoals de geplande woontoren moest heten, zouden 32 luxe appartementen komen. 
Bekijk hier waarom bewoners in juli dit jaar bezwaar maakten tegen de komst van de woontoren:

Zie ook:

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!