Nieuws

VIDEO | Met deze video maak jij je eigen egelhuisje

Hou je van zagen, timmeren en creatief bezig zijn? Dan heeft BuitenGewoon, het natuurplatform van Omroep Gelderland, een leuke instructievideo voor je. Ga jij in de herfstvakantie aan de slag met dit egelhuisje?
De nachten worden langer, buiten wordt het kouder. Het najaar is dé tijd voor egels om een veilig en warm plekje te zoeken om de winter door te brengen. Wie weet laat hij zijn oog wel vallen op jouw tuin.
Uit tellingen van Egelwerkgroep Nederland blijkt dat het niet goed gaat met de egel. De populatie is afgenomen. Dit prikkelende zoogdier kan dus wel een steuntje in de rug gebruiken. Doe je mee en bouw je ook een veilig onderkomen voor de egel?

Zo maak je jouw BuitenGewone Egelhuisje

Samen met Egelwerkgroep Nederland heeft BuitenGewoon het BuitenGewone Egelhuisje in het leven geroepen. Gebruik voor het bouwen van een egelhuisje onbehandeld hout, zodat het huisje geen gifstoffen bevat. Zorg ook voor een tunneltje voor de ingang (ca 13 x 13 cm). Zo voorkom je dat roofdieren of nieuwsgierige huisdieren het huisje binnendringen of leegroven. Hieronder kun je de instructies downloaden voor het bouwen van jouw egelhuisje.

Vraag een gratis naambordje aan

Benieuwd waar je het huisje moet plaatsen? Hoe je kan zien of er iemand thuis is? Of hoe je je tuin egelvriendelijk(er) maakt? Neem dan een kijkje op de website van BuitenGewoon.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!