Nieuws

Keurmerk "Betuws Best" gelanceerd

"Betuws Best" zo heet het nieuwe keurmerk dat duidelijk moet maken dat het product dat u koopt uit De Betuwe komt. Afgelopen zaterdag was de onthulling van het beeldmerk dat plaats vond tijdens een feestelijke bijeenkomst bij landwinkel en appelcafé Gruun in Ommeren.
OMMEREN - "Betuws Best" zo heet het nieuwe keurmerk dat duidelijk moet maken dat het product dat u koopt uit De Betuwe komt. Afgelopen zaterdag was de onthulling van het beeldmerk dat plaats vond tijdens een feestelijke bijeenkomst bij landwinkel en appelcafé Gruun in Ommeren.
Zo'n 100 genodigden en belangstellenden waren op het geslaagde evenement afgekomen. De Betuwe staat natuurlijk bekend om haar fruit- en groentenproducten maar er wordt nog veel meer gemaakt. Zo was er van alles te proeven; bier, kaas, worst, zuivel, jam, graan en bijvoorbeeld perenstroop. Gedeputeerde Drenth van de Provincie Gelderland onthulde het keurmerk en liet tevens blijken dit initiatief een warm hart toe te dragen. "Een prima voorbeeld hoe een regio, ditmaal De Betuwe, op de kaart zet. Wij juichen dat vanuit Arnhem ontzettend toe en zullen daar waar we kunnen zulke initiatieven blijven ondersteunen.", Zo liet hij weten. De initiatiefnemers, waaronder het Regionaal Bureau voor Toerisme Rivierenland en Businessclub Betuwe in Zaken, waren zeer content met de ontvangst van het keurmerk door het publiek en zijn van plan om er een jaarlijks evenement van te maken. Er worden door deze organisaties allerlei verbindingen gezocht met andere partijen om op die manier het keurmerk en dus de regio bekender te maken. Zo wordt er bijvoorbeeld gesproken met de organisatie van het fruitcorso.