Nieuws

Brandstichting Tongerense heide weer voor rechter

Foto persbureau Heitink
De rechtszaak tegen een 58-jarige man die wordt verdacht van brandstichting op de Tongerense Heide bij Emst gaat woensdag verder. De zaak zou in augustus worden behandeld, maar de rechtbank besloot tot uitstel om getuigen door de rechter-commissaris te laten horen.
EMST - De rechtszaak tegen een 58-jarige man die wordt verdacht van brandstichting op de Tongerense Heide bij Emst gaat woensdag verder. De zaak zou in augustus worden behandeld, maar de rechtbank besloot tot uitstel om getuigen door de rechter-commissaris te laten horen.
De man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, wordt ervan verdacht dat hij op 13 mei van dit jaar met een aansteker droge takken en heide in brand hebben gestoken. Een gebied ter grootte van ongeveer twee voetbalvelden op de Tongerense Heide ging in vlammen op. De verdachte ontkent de brandstichting.

Diezelfde dag gepakt

De verdachte is nog dezelfde dag aangehouden. De man zou er op een scooter vandoor zijn gegaan. Twee getuigen zagen een deel van de kentekenplaat en schreven die in het zand. De politie kon dankzij het genoteerde kenteken de man even later op de heide oppakken. De advocaat van de man wil dat er meer onderzoek wordt gedaan naar de kentekenplaat van de scooter. Het deel dat de getuigen hebben genoteerd zou ook kunnen passen bij tien andere scooters in Nederland.
De zaak wordt woensdag voortgezet, maar nog niet inhoudelijk behandeld.
Zie ook:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!