Nieuws

Gelderse stikstofregels opgeschort: 'We gaan samen werken aan nieuw beleid'

De Gelderse stikstofregels zijn opgeschort. Dat maakte gedeputeerde Peter Drenth maandagmiddag bekend na een gesprek met landbouworganisatie LTO. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De Gelderse stikstofregels zijn opgeschort. Dat maakte gedeputeerde Peter Drenth maandagmiddag bekend na een gesprek met landbouworganisatie LTO.
Samen met de boeren wil de provinciebestuurder werken aan een nieuw beleid. 'We hebben een visie nodig voor de toekomst. Laten we daar samen aan werken, zodat we een vuist kunnen maken.' Volgende week trekt Gelderland de stikstofregels officieel in, omdat het provinciebestuur deze week met vakantie is.
'Het wachten is beloond', vertelt de woordvoerder van LTO aan een juichend publiek. 'Jullie hebben hier echt een verschil gemaakt. De beleidsregels worden ingetrokken. We gaan ze nu samen herschrijven met de gedeputeerde.' Zo'n zevenhonderd boeren trokken vandaag naar het provinciehuis om te protesteren.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!