Nieuws

Slachtoffer mishandeling Doetinchem meldt zich

De man die afgelopen weekend in Doetinchem werd mishandeld door een grote groep relschoppers en vervolgens verdween, heeft zich bij de politie gemeld. Het gaat om een 20-jarige inwoner van Doetinchem, meldt een politiewoordvoerster maandag. © Roland Heitink
DOETINCHEM - De man die afgelopen weekend in Doetinchem werd mishandeld door een grote groep relschoppers en vervolgens verdween, heeft zich bij de politie gemeld. Het gaat om een 20-jarige inwoner van Doetinchem, meldt een politiewoordvoerster maandag.
De politie was naar de man op zoek in verband met de ongeregeldheden die in de nacht van zaterdag op zondag voor onrust zorgden in het centrum van Doetinchem. Een groep van tien personen moest een uitgaansgelegenheid verlaten en begon stennis te schoppen. De groep groeide tot vijftig personen en keerde zich tegen de politie.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Slachtoffer mishandeling Doetinchem meldt zich
In het tumult werd ook een man mishandeld, die vervolgens uit het zicht verdween. De 20-jarige Doetinchemmer heeft zich inmiddels dus gemeld.

Meer aanhoudingen niet uitgesloten

De politie zette vijftig agenten in om de orde te herstellen. Vier personen zitten nog vast. Het gaat om twee mannen van 23  en 47 jaar uit 's-Heerenberg en twee mannen van 23 en 48 jaar zonder vaste woonplaats. Nog meer aanhoudingen zijn niet uitgesloten. Burgemeester Mark Boumans sprak zondag over buitensporig geweld van geoefende vechters.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!