Nieuws

Harderwijk pakt fietspaden aan na klachten van inwoners

Harderwijk heeft ingestemd met een nieuw fietsbeleid voor de komende jaren. De gemeente wil inzetten op snelfietsroutes, fietsknooppuntennetwerk en voorzieningen voor scootmobielen. © Pixabay
Harderwijk heeft ingestemd met een nieuw fietsbeleid voor de komende jaren. De gemeente wil inzetten op snelfietsroutes, fietsknooppuntennetwerk en voorzieningen voor scootmobielen.
Fietspaden in Harderwijk zijn drukker door sportief gebruik van fietsen, maar ook door het toeristisch fietsverkeer. Daarnaast fietsen er dagelijks veel mensen tussen hun woon- en werkplek. ‘We willen nu aandacht geven aan snelfietsroutes, fietsknooppuntennetwerk en voorzieningen voor scootmobielen’, besluit de wethouder. Tenslotte wordt er aandacht geschonken aan veilige verbindingen tussen de verschillende wijken en fietsenstallingen.
Uit het rapport ‘fietsbeleid Harderwijk met actieplan’ blijkt dat burgers klagen over de samenhang van het fietsverkeer in de stad. ‘De afgelopen jaren hebben we ons ingezet voor de dienstverlening ten behoeve van het autoverkeer, maar ook goede fietsvoorzieningen zijn belangrijk’, aldus wethouder Jeroen de Jong.
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.