Nieuws

Politiebaas wil maatregelen na geweld tegen agenten in Doetinchem

Erik Akerboom - Korpschef van Politie Nederland - wil dat er maatregelen worden genomen om geweld tegen agenten te stoppen. © Erik Akerboom/ ANP
DOETINCHEM - Erik Akerboom - Korpschef van Politie Nederland - wil dat er maatregelen worden genomen om geweld tegen agenten te stoppen.
Die oproep doet Akerboom op Twitter nadat agenten in Doetinchem en Roosendaal (Noord-Brabant) dit weekend werden aangevallen. 'Buitensporig en onacceptabel geweld tegen collega's. Collega's die 'gewoon' hun werk doen', schrijft hij op Twitter.
Volgens de burgemeester van Doetinchem - Mark Boumans - keerde in de nacht van zaterdag op zondag een groep 'geoefende vechters' zich tegen agenten. 'Een groepje van tien ruziemakers groeide heel snel tot een groep van vijftig personen. Ik wil weten hoe dat zo snel kon gebeuren', aldus de burgemeester.
Uiteindelijk werden er tientallen agenten ingezet om de rust in de binnenstad terug te brengen. Vier mensen werden aangehouden, maar de politie sluit meer aanhoudingen niet uit.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!