Nieuws

Onrust in Doetinchem door massale vechtpartij, 50 agenten ingezet

Een grote vechtpartij heeft in de nacht van zaterdag op zondag voor veel onrust gezorgd in het centrum van Doetinchem. De politie kwam met vijftig agenten ter plaatse en verrichtte vier aanhoudingen. Een agent raakte lichtgewond. © Roland Heitink/Persbureau Heitink
DOETINCHEM - Een grote vechtpartij heeft in de nacht van zaterdag op zondag voor veel onrust gezorgd in het centrum van Doetinchem. De politie kwam met vijftig agenten ter plaatse en verrichtte vier aanhoudingen. Een agent raakte lichtgewond.
De problemen begonnen rond 03.00 uur toen de politie een melding kreeg van een ruzie in een uitgaansgelegenheid aan de Grutstraat. Portiers hadden iedereen daar op straat gezet. Het ging om een steeds groter wordende groep van uiteindelijk 50 personen. Toen die groep zich wilde verplaatsen, sloeg de vlam in de pan. De vechtersbazen keerden zich tegen de acht agenten die aanvankelijk in de buurt waren. 'Er werd fors op de agenten ingetrapt en geslagen', aldus de politie.
De tekst gaat verder onder de video
Onrust in Doetinchem door massale vechtpartij, 50 agenten ingezet

Wapenstok en pepperspray

Uit de verre omgeving opgetrommelde agenten zetten de wapenstok en pepperspray in om de boel onder controle te krijgen. Ook werden alle relschoppers uit het centrum van Doetinchem verwijderd. Een politiehond zette zijn tanden in één ruziemaker. Die moest vervolgens naar het ziekenhuis. Vier personen zijn aangehouden: twee mannen van 23  en 47 jaar uit 's-Heerenberg en twee mannen van 23 en 48 jaar zonder vaste woonplaats. Nog meer aanhoudingen zijn niet uitgesloten.

Mishandeling

Een agent raakte lichtgewond door een schop. Zij is nagekeken in de ambulance. De politie is verder op zoek naar een man die in de Korte Kapoeniestraat werd mishandeld. De mogelijke dader is aangehouden, maar het slachtoffer nam de benen.

Burgemeester: 'Bizar'

Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem spreekt van grensoverschrijdend, onacceptabel strafbaar gedrag. 'Bizar dat dit gebeurt in Doetinchem. We gaan wat mij betreft met betrokkenen om tafel om de feiten scherp te krijgen en dit soort wangedrag voortaan te voorkomen.'

Politie vraagt beelden

De politie vraagt zondag om beelden van de vechtpartij om uit te zoeken wat er precies is gebeurd. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!