Instellingen

Doneeractie in feesttent Brummen voor gedupeerden zeer grote brand

Links de feesttent, recht de getroffen panden.
In Brummen was afgelopen nacht een feest aan de gang vlak naast de verwoestende brand op het Marktplein. De feestgangers twijfelden niet en snelden te hulp. Ook vanavond staat er een feest op de agenda. De organiserende Oranje Commissie Brummen start dan een doneeractie voor de betrokkenen. © Gemeente Brummen
BRUMMEN - In Brummen was afgelopen nacht een feest aan de gang vlak naast de verwoestende brand op het Marktplein. De feestgangers twijfelden niet en snelden te hulp. Ook vanavond staat er een feest op de agenda. De organiserende Oranje Commissie Brummen start dan een doneeractie voor de betrokkenen.
Op het Marktplein in Brummen staat dit weekend een feesttent voor het Oktoberfest. Toen het feest in de nacht van vrijdag op zaterdag op z'n eind liep, brak er aan de overkant van het plein een zeer grote brand uit in een bakkerij. Het vuur verspreidde zich naar andere winkels en woningen. Feestgangers hielpen onder meer met het in veiligheid brengen van de inventaris van een andere bakkerij. Die kon daardoor zaterdag gewoon aan het werk.

Jeugdactiviteit afgelast

Voor zaterdagmiddag stond er rond het Oktoberfest een jeugdactiviteit op de planning. Die is afgelast omdat de brandweer nog druk doende is met de afwikkeling van de brand. De getroffen panden staan deels op instorten.

Inzameling tijdens feest

Het feest van zaterdagavond gaat wel door, aldus de Oranje commissie Brummen. Bezoekers kunnen gratis naar binnen, maar kunnen wel bijdragen aan een doneeractie voor mensen die door de brand zijn getroffen. 
'Prachtig dat Brummen deze saamhorigheid en veerkracht laat zien', zegt een gemeentewoordvoerder in een reactie.  
Zie ook
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!