Nieuws

Verwoesting door brand winkels Brummen, instorting dreigt

© Omroep Gelderland
BRUMMEN - In Brummen dreigt het pand van bakkerij De Winkel in te storten na de grote brand van afgelopen nacht. Dat meldt de brandweer, die bezig is met nablussen en onderzoek.
In de nacht van vrijdag op zaterdag woedde er een zeer grote brand in de bakkerij op het Marktplein in Brummen. Het vuur breidde zich uit naar de Blokker, drie bovengelegen woningen en een cafetaria. De verwoesting is enorm, blijkt zaterdagochtend.

Bewoners opgevangen

Volgens de brandweer staat de bakkerij op instorten. Ook de naastgelegen Blokker is onbegaanbaar. De bovengelegen woning zijn ook verwoest. De in totaal negen bewoners zijn elders opgevangen, meldt een gemeentewoordvoerder.
De Brummense Burgemeester Alex van Hedel nam vannacht al poolshoogte bij de brand. Meerdere korpsen uit de omgeving hielpen om de vlammen te bestrijden. De brand brak rond 01.15 uur uit en was pas ruim drie uur later onder controle.
Over de oorzaak van het vuur is nog niets bekend.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!