Nieuws

Meer dan honderd boetes bij grote controle Politie en Belastingdienst

ARNHEM - Een grote controle rondom Arnhem heeft een flinke opbrengst voor de politie, belastingdienst en RDW opgeleverd. Meerdere auto's zijn in beslag genomen en meer dan honderd boetes zijn uitgedeeld.
De controle werd vrijdagavond gehouden door politie, douane, Belastingdienst en RDW.  De politie plukte bestuurders van de weg.

Schulden en mankementen

De RDW kon meer dan honderd boetes uitschrijven voor overtredingen van bestuurders, zoals mankementen aan remmen en verlichting. 
De belastingdienst heeft veertig mensen kunnen aanspreken op een openstaande schuld en heeft daarbij 25.400 euro kunnen innen. Bij 19 bestuurders die de schuld niet meteen konden aflossen, was het bedrag zo hoog dat de auto ter plekke in beslag is genomen.  

Dure auto's

De politie heeft geen aanhoudingen verricht. Wel zijn er vermoedens van witwassen en onverklaarbaar vermogen geconstateerd, zoals dure auto's. De politie gebruikt de informatie voor verder onderzoek en als informatie in de strijd tegen ondermijning. Tijdens de controle zijn geen drugs of wapens gevonden. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!