Nieuws

18 vaten en jerrycans gevonden in bos, het is waarschijnlijk drugsafval

In het bos bij Otterlo zijn vrijdag tien vaten en acht jerrycans met mogelijk drugsafval gevonden. Het afval lag over tweehonderd meter verspreid langs de weg. Dat meldt de politie. © Jean-Marc Regelink/Persbureau Heitink
OTTERLO - In het bos bij Otterlo zijn vrijdag tien vaten en acht jerrycans met mogelijk drugsafval gevonden. Het afval lag over tweehonderd meter verspreid langs de weg. Dat meldt de politie.
Al vroeg in de ochtend rukte de brandweer uit voor een melding van gedumpt afval aan de Koeweg en het Mosselsepad. Daar werden twee vaten aangetroffen, maar al snel werd duidelijk dat er meer in het bos lagen.
De vaten en jerrycans, goed voor tientallen liters, zijn door de brandweer overeind gezet. Er hing een penetrante lucht, meldt een videocorrespondent ter plaatse.
Bekijk de beelden (de tekst gaat daaronder verder):
Mogelijk drugsafval gevonden in Otterlo
De politie heeft sporen afgenomen en de forensische opsporing heeft onderzoek gedaan. Een zegsman kan nog niet bevestigen dat het om drugsafval gaat. 'De kans is natuurlijk groot, maar we hebben de resultaten van het laboratorium nog niet binnen.'
De vaten en jerrycans worden afgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!